Порошенко прибув на допит до СБУ в справі про держзраду Медведчука

Новини 04 Червня, 2021 179
Петро Порошенко

Петро Порошенко

П’ятий президент та лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко з’явився на допит в СБУ як свідок у справі за підозрою нардепів ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака у державній зраді.

Як пише “Четверта студія”, про повідомила прес-служба СБУ в коментарі “Українській правді”.

“Петра Порошенка викликали у якості свідка у кримінальному провадженні за підозрою нардепів Віктора Медведчука і Тараса Козака у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 КК України (а це – вчинення державної зради та замах на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Криму)”, – зазначили у СБУ.

Наголошуємо, що виклик Порошенка відбувся виключно з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин зазначеного кримінального провадження”.

27 травня СБУ повідомила, що Порошенко не з’явився на допит в СБУ у “справі Козака-Медведчука”.

Адвокат Ігор Головань заявив, що Порошенка не проінформували у передбаченому законом порядку.

Передісторія:

Голова політради “Опозиційної платформи – За життя” Віктор Медведчук, підозрюваний у держзраді, розповів, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, бо його на це вповноважили спершу в.о. президента Олександр Турчинов, а пізніше Порошенко.

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що жодних переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним та бойовиками не вів і що голову політради “ОПЗЖ” Віктора Медведчука на такі переговори не вповноважував.

Наразі Медведчук перебуває під домашнім арештом.

СБУ також отримала дозвіл на затримання нардепа Тараса Козака.

Коментарі

Позначки: ,