Порошенко про ймовірність сісти у тюрму: Я нічого не боюся

Новини 23 Вересня, 2019 150

Фото: "Укрінформ"

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що у діючої влади не вийде “запроторити Порошенка”.

Джерело: Інтерв’ю Порошенка “5 каналу”, яке вийшло в ефір 21 вересня.

Коментуючи ймовірність сісти у тюрму, якщо рішення судів у справах, де фігурує Порошенко, буде не на його користь, п’ятий президент України заявив: “Я нічого не боюся”.

Пряма мова Порошенка: “Я не боюся нікого і нічого, моя політсила не боїться нікого, і нічого в них не получиться. Я багато років був в опозиції. І ці хлопчики – не перші, хто хотіли запроторити Порошенка… І у 2003, і в 2004-му, і коли на канал (5 канал – ред.) були “наїзди”, і в 2007-2008, 2012-2013 роках… Нічого в них не вийде”.

“Пан Янукович, який йшов таким шляхом, яким зараз йде ДБР з “благословіння” – можу так передбачати – керівника ОП Андрія Богдана, близького партнера Андрія Портнова … Нічого в них не вийде”, – заявив п’ятий президент України

“Це (рішення судів не на користь Порошенка – ред.) буде удар – точно в першу не по Порошенку. Це буде удар по українській владі і державі Україна – щодо повернення політичних переслідувань”, – додав він.

“Якщо це буде їх вибір – поборемося… У нас  є достатньо механізмів захисту”, – підсумував Порошенко.

Передісторія: 

19 травня 2019 року екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов повідомив про повернення в Україну, після чого почав подавати до Державного бюро розслідувань заяви зі звинуваченнями п’ятого президента України Петра Порошенка у скоєнні злочинів.

Наразі ДБР веде щонайменше 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко. Більша частина з них була відкрила за заявам Портнова.

17 вересня суд за клопотанням ДБР наклав арешт на все нерухоме майно і корпоративні права заводу “Кузня на Рибальському”, який раніше належав Порошенку.

Справу стосовно “Кузні на Рибальському” також відкрили після заяви Портнова. За його версією, Порошенко розкрадав бюджетні кошти через “Кузню”, а потім відмив незаконні доходи, провівши продаж заводу через офшори.

Публікація: «Українська правда».

Коментарі

Позначки: , , ,