Порошенко подякував єпископам Української православної церкви в США за допомогу в наданні автокефалії ПЦУ

Новини 07 Лютого, 2019 107

Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко подякував єпископам Української православної церкви в США за допомогу в наданні автокефалії Православної церкви України.

Про це глава держави наголосив під час зустрічі з єпископами – першоієрархом УПЦ в США митрополитом Ієрапольським Антонієм та керуючим Західною єпархією УПЦ в США архієпископом Памфільським Даниїлом, повідомляє прес-служба глави держави.

Фото: president.gov.ua

«Глава держави висловив слова подяки американцям українського походження за духовну та моральну підтримку процесу надання автокефалії Православній Церкві України та особисто подякував митрополиту Антонію та Архієпископу Даниїлу за їхню підтримку і допомогу в процесі творення незалежної православної української церкви. Глава держави також подякував Вселенському патріарху за його зусилля в наданні томосу для України», – йдеться у повідомленні.

«Життя продемонструвало, що це рішення потребувало великої віри в Господа нашого, великої любові до України і українського народу, яку продемонстрував Його Всесвятість. І ми можемо сказати про те, що це потребувало і високої мужності і сміливості, яку багато хто в Росії просто не очікував», – наголосив Порошенко.

В свою чергу митрополит Ієрапольський Антоній зазначив, що «весь цей процес був проведений Святим Духом».

«Ми вірили, але не сподівалися, що це так скоро відбудеться. Але Слава Богу, що Ви стояли і брали першість в цьому процесі від квітня минулого року з візиту до Царгороду», – сказав митрополит і подякував Порошенкові за його велику роботу.

 

Коментарі

Позначки: , , ,