Порошенко подякував Литві за підтримку України у прагненні стати членом ЄС та НАТО

Новини 15 Січня, 2021 103
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

П’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко взяв участь у 5-му благодійному телемості між Україною та Литвою «Разом до перемоги».

Він привітав учасників телемосту і подякував литовським партнерам за тверду позицію та підтримку України у боротьбі проти російської агресії, пише Четверта студія.

«Щиро вітаю п’ятий міжнародний благодійний телеміст між Україною і Литвою. Він присвячений боротьбі з російською агресією. «Разом до перемоги» – саме такою є назва заходу, яка чудово відтворює всю суть україно-литовських відносин», – зазначив Петро Порошенко.

«Литва допомагає Україні захищати територіальну цілісність і відстоювати європейський вектор розвитку. І ми дуже цінуємо ту підтримку, яку Вільнюс надає Києву в нашому прагненні стати повноправним членом Європейського Союзу та НАТО. Ми дякуємо литовському народу за щиру дружбу, за міцну підтримку», – сказав п’ятий Президент.

5-й благодійний телеміст «Разом до перемоги» відбувся за підтримки Національного Телебачення Литви. Головна мета цього заходу – допомогти Україні в боротьбі з московською агресією та її наслідками. Цьогоріч вперше до Марафону долучилася Білорусь.

Під час телемосту відбулися прямі включення з прифронтової зони, виступи виконавців з обох країн. Традиційно під час заходу проходить збір коштів для підтримки військових та українців, які постраждали під час російсько-української війни. Торік вдалося зібрати понад 121 тисячу євро. Співорганізатором заходу є харків’янин, волонтер, депутат з фракції «Європейська Солідарність» у Харківській міській раді Олег Абрамичев.

Коментарі

Позначки: , ,