Порошенко підписав закон, який закріплює для армії та поліції вітання «Слава Україні! – Героям слава!»

Новини 11 Жовтня, 2018 127

Ілюстрація: zt-rada.gov.ua

Верховна Рада 4 жовтня ухвалила закон

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який закріплює для армії та поліції вітання «Слава Україні! – Героям слава!».

Як передає УНІАН, про це глава держави повідомив під час зустрічі із командирами бригад Збройних сил, Національної гвардії і Державної прикордонної служби в рамках робочої поїздки до Хмельницькій області.

«Дисципліна не позбавляє від необхідності поважати професіонала, поважати патріота, поважати людину і поважати військовий колектив. Такий підхід підказує і напрямок оновлення військових статутів», – заявив він.

«Парламент підтримав пропозиції президента, прийняв закон, і я його підписав щодо зміни до військових статутів стосовно військового вітання. «Слава Україні!» є сьогодні абсолютно природнім для кожного українського воїна й для кожного українського громадянина», – наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вітання ”Слава Україні! – Героям слава!» (№ 9036).
Законом закріплюється привітання у Збройних силах та в Національній поліції «Слава Україні!» та відповідь «Героям слава!».

Законом вносяться зміни до Статуту внутрішньої служби ЗСУ, Статуту гарнізонної та вартової служб ЗСУ і Стройового статуту ЗСУ, а також до закону «Про Національну поліцію України» щодо встановлення нового військового вітання, а також впорядковано Ритуал підняття Державного прапора України.

Також у законі закріплено звернення «пане (пані)» замість «товаришу», хоча в першому читанні пропонувалося залишити і звернення «товариш».

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Коментарі

Позначки: ,