Порошенко: мир на умовах капітуляції – це не мир, це і є капітуляція!

Новини 07 Червня, 2019 101

Скриншот відео

Мир на умовах капітуляції – це не мир, це і є капітуляція, – заявив Петро Порошенко.

«Червоні лінії – це «ні» капітуляції, це «ні» розстрілу солдат, «ні» легітимізації окупації. Якщо ми не захищатимемо самі себе, то ми не можемо вимагати від інших країн такого ж адекватного захисту.

Якщо ми вимагаємо, що продукція підприємств окупованих територій не повинна мати доступ на ринки США та Європейського Союзу, а самі з цих вкрадених підприємств будемо купувати продукцію, то це призведе до скасування санкцій. Ми маємо усвідомити наслідки подібних заяв і кроків.

Мир на умовах капітуляції – це не мир, це і є капітуляція!», – зазначив Петро Порошенко.

Ми не можемо мовчати. Ми не можемо допустити реваншу та сповзання назад до російської імперії. Закликаю усі політічні сили чітко висловити свою позицію і щодо спроби реалізації російського сценарію врегулювання ситуації на Донбасі, і щодо європейської інтеграції. Представник трьохсторонньої контактної групи – представник президента і має діяти виключно в межах директив президента. І тому ми вимагаємо відповіді – чи це є бачення президента капітуляції України? Червоні лінії – це «ні» капітуляції, це «ні» розстрілу солдат, «ні» легітимізації окупації. Якщо ми не захищатимемо самі себе, то ми не можемо вимагати від інших країн такого ж адекватного захисту. Якщо ми вимагаємо, що продукція підприємств окупованих територій не повинна мати доступ на ринки США та Європейського Союзу, а самі з цих вкрадених підприємств будемо купувати продукцію, то це призведе до скасування санкцій. Ми маємо усвідомити наслідки подібних заяв і кроків. Мир на умовах капітуляції – це не мир, це і є капітуляція!

Опубліковано Петром Порошенком Четвер, 6 червня 2019 р.

 

Коментарі

Позначки: