Порошенко і Туск обговорять подальшу інтеграцію України в ЄС та оборонну співпрацю

Новини 19 Лютого, 2019 39

П. Порошенко і Д.Туск/president.gov.ua

Заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв заявив, що президенти України та Європейської Ради Петро Порошенко та Дональд Туск обговорять подальшу інтеграцію України до ЄС та оборонну співпрацю.

Як передає УНІАН, про це Єлісєєв повідомив на брифінгу в Києві.

За його словами, в рамках візиту в Україну президента Європейської Ради Дональда Туска відбудуться його переговори з президентом Петром Порошенком. «Будуть обговорені подальші шляхи імплементації наших конституційних поправок в частині подальшої інтеграції до ЄС», – уточнив Єлісєєв.

«Відбудуться офіційні переговори, під час яких президент (України), звичайно, проінформує главу ЄС про рішення українського парламенту, про наші амбіції, про те, що ми очікуємо від подальшої імплементації в контексті Угоди про асоціацію», – зауважив заступник глави АП.

Також Єлісєєв сказав: «Ми хочемо обговорити шляхи подальшого руху з точку зору інтеграції в ЄС для того, щоб його переваги відчули прості українські громадяни. Продовжується робота і щодо інтеграції до цифрового ринку, робота щодо зниження цін на роумінг для українських громадян. Це тією чи іншою мірою буде порушено під час зустрічі».
Крім того, за його словами, будуть порушені питання про подальшу співпрацю з Європейським оборонним агентством. «Нас цікавлять і безпекові аспекти діяльності ЄС», – додав він.

Єлісєєв зазначив, що також буде обговорена підготовка до саміту Європейської Ради, що відбудеться 22 березня. «Будуть обговорені питання, пов’язані з його порядком денним. Президент поінформує про наші очікування від саміту Європейської Ради. Звичайно, нам буде цікава позиція ЄС щодо «брекзіту», тому що з 29 березня, хочемо ми чи ні, але Британія буде виходити з ЄС. Нас це певною мірою торкає, тому що нам треба думати про нашу можливу двосторонню угоду з Британією, тому що британська сторона не покриватиметься нашою Угодою про асоціацію».

«Це буде візит солідарності, підтримки, і це буде візит справжнього партнера, щоб показати, що сьогодні Україна є в топі позицій ЄС», – наголосив він.

Як повідомлялося, президент Європейської Ради Дональд Туск перебуватиме з візитом в Україні 18-20 лютого.

Як  повідомило представництво Європейського Союзу в Україні, вручення Президенту Європейської Ради звання «Honoris Causa» від Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться 20 лютого у Львові.

Коментарі

Позначки: , , , , ,