Порошенко через суд у Львові хоче повернути 1,2 млн гривень за квитки на літак

Новини 18 Січня, 2024 68

У суді адвокати п’ятого президента зазначили, що нардеп мав відрядження до США й оплачував власним коштом п’ять авіаквитків для себе та делегації майже за 1,2 млн грн

Виїзд заборонили, оскільки відрядження Порошенка скасував віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко. Про це пише Четверта студія з посиланням на Захід.нет.

У суді адвокати п’ятого президента зазначили, що нардеп мав відрядження до США й оплачував власним коштом п’ять авіаквитків для себе та делегації майже за 1,2 млн грн.

За словами захисників Порошенка, нардеп придбав квитки для подорожі на міжнародний форум до США 29 листопада 2023 року, однак Верховна Рада скасувала відрядження 25 листопада. Тепер у суді представники Порошенка вимагають від Олександра Корнієнка і прикордонників сплатити по понад 500 тис. грн компенсації. Справу розглядає суддя Зіновій Гавдик.

Зазначимо, що після інциденту 1 грудня 2023 року віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко у коментарі ЗМІ розповідав, що скасував розпорядження Верховної Ради через лист від Служби безпеки України з приміткою «для службового користування», але не розкривав змісту листа. За інформацією СБУ, Порошенко планував зустрітися із проросійським прем’єром Віктором Орбаном, а Росія хотіла використати цю зустріч проти України.

Коментарі

Позначки: ,