Популізм виконавчої влади Львова стає все більш небезпечним, – депутат

Новини 12 Липня, 2020 259

Фото: ФБ/Петро Адамик

Відповідальність за те, що Львів є лідером в Україні за кількістю інфікованих коронавірусом, лежить персонально на Садовому, – Адамик

Популізм виконавчої влади Львова стає все більш небезпечним.

Як пише “Четверта студія”,  у дописі на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської міської ради Петро Адамик зазначив, що “повернення Львова до нормального життя відбувається непродумано, хаотично, неконтрольовано, а тому наражає здоров’я його мешканців на невиправдані ризики”.

Як наголошується у дописі депутата, останнім прикладом популістських рішень виконавчої влади Львова стало повернення пільг на проїзд в громадському транспорті, яке ухвалили без одночасного скасування спеціального режиму перевезень.

“Як і слід було очікувати, воно призвело до зростання навантаження на громадський транспорт Львова, значних скупчень львів’ян на зупинках, де ніхто вже не дотримується соціальної дистанції, і тому до підвищення загрози зараження коронавірусом. Нагадаю, що за порушення спецрежиму у громадському транспорті мешканців Львова також можуть оштрафувати на 17 тисяч гривень.

Мер Львова і його команда, які ухвалили такі суперечливі рішення, ігнорують думку експертів, громадськості, а також депутатів. Тому наголошу на тому, що вся відповідальність за негативні наслідки, передусім, за те, що Львів за останні тижні є лідером в Україні за кількістю інфікованих коронавірусом та кількістю смертей, лежить саме на виконавчій владі Львова та персонально на міському голові – Садовому”, – наголошує Адамик.

Як зазначає Адамик, “ми, депутати, вимагаємо, щоб мер Андрій Садовий якомога швидше призначив дату чергового пленарного засідання Львівської міської ради. Ми готові оперативно завершити роботу позачергової сесії, відразу сформувати порядок денний та провести чергову сесію міськради. Це необхідно зробити заради корегування дій влади щодо виведення міста з карантину, а також для того, щоб ухвалити важливі рішення, які дозволять пом’якшити наслідки економічної кризи для підприємців і громади Львова”.

Він зазначає, що “всупереч нашим очікуванням мер Садовий зволікає з підписанням розпорядження про призначення дати пленарного засідання, і натомість заявляє, що йому потрібні додаткові кулуарні зустрічі та домовленості. Як керівник фракції переконаний, що час домовленостей вичерпався, ми все проговорили, отож настав час для висновків та реальних дій, а не популістських заяв”.

Коментарі

Позначки: , , , , ,