“Пообіцяв — то іди!”: На сайті президента з’явилася петиція про відставку Зеленського

Новини 08 Липня, 2020 14 025
Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

Володимир Зеленський. Фото: 4studio.

У середу, 8 липня, на сайті президента з’явилась електронна петиція з вимогою відставки Володимира Зеленського через порушення закону. Напередодні президент публічно зізнався, що порушив закон, не задекларувавши величезну суму доходів. Про це пише Четверта студія з посиланням на “Варту-1“.

Створив петицію №22/100754-еп політтехнолог Віктор Уколов. Станом на 16:35 петиція щодо відставки президента Володимира Зеленського набрала 1120 підписів з необхідних 25 тис.

“18 квітня 2019 року у програмі “Право на владу” Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить Закон. Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов через 4 дні після тієї заяви. 7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський зізнався, що не задекларував величезну суму доходів від продажу ОВДП і цим порушив Закон “Про запобігання корупції”. Звертаємося до пана Президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за 4 дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям”, – йдеться в тексті петиції.

Зазначимо, що 7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський зізнався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив Закон “Про запобігання корупції”.

«Володимир Олександрович неодноразово підкреслював, що відрізняється від старих політиків. Ми хочемо побачити підтвердження цим гучним заявам. Якщо пообіцяв – то іди!» – сказано в петиції.

Після вручення підозри від НАЗК Зеленський вніс до декларації відомості про зміни в майновому стані – він отримав дохід на суму 14,47 млн грн від продажу землі та нерухомості.

Коментарі

Позначки: