Помер султан Оману: Зеленського викрили в брехні

Новини 11 Січня, 2020 2 489

Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою. Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський не міг зустрічатися з султаном Кабус бін Саїдом в Омані, адже султан був при смерті, бо дуже довгий час хворів на рак.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра закордонних справ України Микола Величкович, пише “Четверта студія” з посиланням на телеканал “Прямий”.

“Своєю смертю султан Оману невільно викрив брехню Зе про візит до цієї країни, якою той прикривав свій таємний відпочинок. Ясно, що коли монарх був при смерті, а він хворів давно, оманська сторона навіть теоретично не могла планувати візити закордонних лідерів. У брехні короткі ноги. Брехнею світ обійдеш, але назад не повернегшся. Банкова з Оманом забрехалася. Зе має вибачитися за брехню і визнати, що відпочивав”, – написав Величкович.

Як повідомляє BBC, султан Оману Кабус бін Саїд помер 11 січня після п’ятдесяти років правління. З 2015 року Кабус бен Саїд аль-Саїд хворів на рак. Будучи абсолютних монархом, він був не тільки главою держави, а й главою уряду, верховним головнокомандуючим, міністром оборони, закордонних справ і фінансів. Кабінет міністрів в Омані також призначається султаном. Правити державою він почав ще 1970 року.

Коментарі

Позначки: , , ,