Помер перший міністр юстиції України

Новини 30 Січня, 2020 318
Помер перший міністр юстиції України

Помер перший міністр юстиції України

Пішов з життя Віталій Федорович Бойко – Голова Верховного Суду України (1994–2002), Міністр юстиції України (1990–1992), суддя Міжнародного Арбітражного Суду При Торгово-Промисловій Палаті України та Молдови, Надзвичайний і Повноважний Посол України.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Судово-юридичну газету”.

“Віталій Федорович Бойко є знаковою постаттю в історії української правової системи. Зокрема, як голова ЦВК України з виборів народних депутатів мав честь відкривати перше пленарне засідання Верховної Ради України І скликання, входив до складу Ради при Президентові України з питань реформування судової системи України, став одним з організаторів Спілки юристів України та ініціаторів здійснення у державі судово-правової реформи”, – йдеться у повідомленні.

У період із 1990 р. по 1992 р. обіймав посаду Міністра юстиції України. Саме тоді міністерство розробило основні положення, що лягли в основу надзвичайно важливих законів «Про власність», «Про економічну самостійність України» та інших нормативних актів. Це було непростим завданням, оскільки вносилися зміни в законодавчі акти у зв’язку з набуттям Україною незалежності, по-новому формулювалися окремі положення закону, починаючи з Кримінального кодексу, були внесені зміни до закону «Про судоустрій України», приймалися нові закони, зокрема, «Про статус суддів».

Коментарі

Позначки: ,