Поляки протестують проти трудової імміграції зі Сходу

Новини 29 Жовтня, 2017 46

Warszawa, 28.10.2017. Manifestacja "W obronie polskiego pracownika! Stop imigracji" zorganizowana przez Ruch Narodowy, 28 bm. pod Kancelari¹ Premiera w Warszawie. Jak zapowiedzieli organizatorzy, chcieli oni wyraziæ "sprzeciw wobec polityki imigracyjnej rz¹du". (mr) PAP/Radek Pietruszka

У Варшаві відбулася акція незгоди з навалою іноземних працівників

Учасники маніфестації не згодні з політикою уряду щодо прийому іммігрантів, передусім з-за східного кордону. На їхню думку, різке зростання числа українців у Польщі сповільнює зростання заробітної плати в багатьох галузях, – інформує Польське радіо.

Голова варшавського Національного руху Пйотр Філіпек висловив погляд, що уряд спочатку повинен намагатися заохотити поляків, які живуть за кордоном, повернутися до Польщі. За його словами, «уряд не хоче платити полякам вищої зарплати». “Ми не хочемо бути колоніальною економікою і притягувати іммігрантів”, – додав лідер Національного руху.

У демонстрації взяли участь також представники Всепольської молоді. На банерах з’явилися, зокрема, гасла: “Молоді поляки хочуть гідної праці”, “Польська цілісна релігійно, культурно, національно” та “Проти масової трудової імміграції”.

Ілюстрація: Польське радіо

Коментарі

Позначки: ,