Польські харцери традиційно передадуть естафету Вифлеємського вогника пластунам

Новини 11 Грудня, 2017 136

Вифлеємський вогонь. Ілюстративне фото

Захід відбудеться 21 грудня на кордоні між двома державами.

Про це інформує прес-служба Пласту у Львівській області.

“Цього року вийшло так, що до Львова Вифлеємський вогонь прибув до храму св. Юра ще 6 грудня. Але щороку пластуни зустрічаються з харцерами на кордоні, де польські скаути передають вогонь, отриманий раніше від австрійських колег. Це стало хорошою традицією і колись було єдиним способом доставлення до країни Вифлеємського вогню”, – розповів Матвій Дух, керівник львівського осередку Пласту.

21 грудня представники Національної скаутської організації України “Пласт” вирушать до пункту пропуску Рава-Руська-Гребенне, де отримають Вифлеємський вогонь від харцерів. Участь у заході візьме місцева влада Польщі та України, зокрема, акцію відвідають представники ЛОДА.

Щорічно Вифлеємський вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа, як символ миру мандрує країнами світу. Традиційно місією розповсюдження вогню серед громадян займаються скаутські організації Австрії, Франції, Австралії, Польщі та ін. Пластуни Львівщини понесуть Вифлеємський вогонь до церков області, шпиталів та сиротинців.

Нагадаємо, Вифлеємський Вогонь Миру —  міжнародна щорічна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі. Вперше вогонь до України потрапив в 1992 році. Сама акція була заснована в 1988 році австрійською телерадіокомпанією як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом. У той же рік ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — скаути інших країн.

Коментарі

Позначки: ,