Польські фермери злякаються Сех і перестануть блокувати кордон

Новини 22 Лютого, 2024 176 734

Депутатська комісія Львівської обласної ради ініціює звернення облради до польських партнерів про розблокування кордону

Комісія з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій ініціює ухвалення звернення Львівської обласної ради до регіонів та установ Польщі, з якими Львівщина має підписані меморандуми чи укладені договори про співпрацю, щодо розблокування кордону.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

«Найбільше від блокування кордону польськими страйкарями страждає галузь агропромислового комплексу. Бо не може бути реалізований український експорт, зокрема пшениця та кукурудза. Також знижується й імпорт продукції в Україну», – зауважив голова комісії Юрій Раделицький.

За словами авторки ідеї напрацювання звернення, члена комісії Ірини Сех, депутати мають вже на найближчій сесії звернутися до польських партнерів Львівської обласної ради щодо врегулювання ситуації на кордоні.

«Ми звернемося до міст-партнерів, державних інституцій, органів місцевого самоврядування щодо сприяння в розблокуванні пунктів пропуску на українсько-польському кордоні.

Пропонуємо винести проєкт звернення на сесійне засідання, заплановане на 27 лютого», – підкреслила Ірина Сех.

Крім того, під час засідання комісія підтримала проєкти рішень облради «Про наглядові ради комунальних підприємств (закладів) Львівської обласної ради» і «Про внесення змін до рішення обласної ради від 14 листопада 2023 року № 519».

Коментарі

Позначки: , , ,