Польська прокуратура висунула нові обвинувачення екс-міністру транспорту Польщі Славомиру Новаку

Новини 08 Січня, 2021 155

Славомір Новак не просто екскерівник "Укравтодору". До приїзду в Україну він був більш ніж успішною політичною фігурою в себе на батьківщині в Польщі ФОТО: ДМИТРО ЛАРІН/Українська правда

Обвинувачення стосуються періоду діяльності Новака на державній посаді в Україні

Польська прокуратура висунула нові обвинувачення колишньому керівнику “Укравтодору” та екс-міністру транспорту Польщі Славомиру Новаку.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє ІА «Центр новин».

Як зазначається, обвинувачення стосуються періоду діяльності Новака на державній посаді в Україні.

Про це повідомляє польське агентство RMF 24.

Польські слідчі поки не розкрили зміст нових обвинувачень проти Новака, але судові заходи за його участі вже завершені.

“Він заслухав додаткові обвинувачення, пов’язані з корупційними правопорушеннями, але через необхідність проведення судових заходів з іншими затриманими прокуратура не надає детальної інформації про зміст обвинувачень та позицію Новака”, – сказав прес-секретар окружної прокуратури Варшави.

В липні 2020 року прокуратура Польщі пред’явила звинувачення Новаку в керівництві організованою злочинною групою, яка отримувала вигоду від корупції, у період, коли він очолював “Укравтодор”.

Також Новака підозрюють у підбурюванні лікаря Медичного військового інституту у Варшаві в наданні медичних довідок, якими він мав намір скористатися, щоб виправдати свою відсутність на роботі в Україні.

Офіс генпрокурора України направив у Польщу повідомлення про додаткову підозру Новаку. Екс-очільника “Укравтодору” звинувачують в ігноруванні вироку українського суду.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,