Польща скерувала Росії ноту через вигнання польського історика

Новини 28 Листопада, 2017 144

Інститут національної пам'яті Польщі

Про це йдеться у заяві польського зовнішньополітичного відомства Варшави

МЗС Польщі передало ноту протесту російській стороні з приводу видворення з РФ польського історика Генрика Глембоцького.

“Висловлюємо занепокоєння у зв’язку з незрозумілим рішенням російської сторони про видворення історика Ягеллонського університету і працівника Інституту національної пам’яті професора Генрика Глембоцького, який перебував з дослідницькою поїздкою у Москві. Дипломатичну ноту у цій справі посол РП в Москві Влодзімєж Марціняк передав російському МЗС у понеділок, 27 листопада”, – наголосили в МЗС РП.

Як зазначається у заяві, наукова активність професора Глембоцького спрямована на нормалізацію відносин між Польщею та Росією.

“Тому безпідставне видворення польського науковця є черговим пунктом антипольської пропагандистської кампанії і ще одним підтвердженням того, що політичний діалог між нашими країнами ускладнюється через односторонню активність російської сторони”, – підкреслюється в зверненні.

Як повідомлялося, в минулу п’ятницю працівники ФСБ повідомили Глембоцькому, який сходив з поїзда у Москві, що він має залишити країну упродовж 24 годин. В суботу історик повернувся до Польщі.

Коментарі

Позначки: ,