Польща скасовує масковий режим і дозволяє масові зібрання

Новини 28 Травня, 2020 1 424

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У Польщі знімають наступні обмеження пов’язані з корона вірусом: пом’якшується режим носіння захисних масок. Відкриваються заклади культури і спортивно-оздоровчі об’єкти.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Польське радіо», в суботу, 30 травня, відбудеться зміна правил щодо носіння захисних масок; у громадському просторі носіння масок не буде обов’язковим, – заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравецький у середу під час пресконференції.

Очільник уряду зазначив, що в магазинах, громадському транспорті, храмах та кінотеатрах захисні маски для обличчя надалі будуть обов’язковими.

Натомість, з 6 червня планується відкриття таких культурних закладів, як кінотеатри, театри, концертні зали та інші, а також спортивно-оздоровчі об’єкти, а саме: басейни, спортивні зали, фітнес-клуби тощо. Ці установи будуть відкриті при збереженні епідемічних та санітарних принципів, – заявив прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

За словами прем’єра, винятком є дискотеки і клуби, позаяк досвід інших країн вказує, що дуже часто – це місця спалаху нових інфекцій.

Пом’якшення правил безпеки у Польщі пов’язано з поліпшенням ситуації, що виникла  внаслідок епідемії коронавірусу.

Коментарі

Позначки: , , , ,