Польща прийняла багато біженців з України — речник уряду

Новини 30 Грудня, 2017 53

Ілюстративне фото

Але Єврокомісія не бере цього до уваги, намагаючись покарати Варшаву за відмову прийняти біженців з півдня

Про це в інтерв’ю виданню wPolityce.pl заявила речниця польського уряду Йоанна Копцінська.

“Польща прийняла дуже багато біженців з України, де триває війна. Може скластися враження, що Єврокомісія цього не побачила, хоча не викликає дискусії те, що що на сході України триває війна і гинуть люди. Завдяки таким діям як прийом біженців ми допомагаємо подолати напругу на східному фланзі ЄС, а це наші західні партнери часто оминають увагою, або що гірше –  намагаються не помічати”,- заявила Копцінська.

Вона зазначила, що Варшава намагатиметься пояснювати, що Польща допомагає народам, які потерпають від війни, але робить це по іншому, ніж це очікує частина країн Європи.

Речник уряду зазначила, що позиція Польщі з приводу прийому біженців не змінилася: ніхто не змусить Варшаву приймати біженців, це має бути суверенне рішення країни.

За статистичною інформацією Управління з питань іноземців Польщі, у період з 1 січня по 12 листопада цього року лише 56 громадян України отримали статус біженця в Польщі, 298-ми особам відмовлено у наданні цього статусу, а у випадку 228-ми осіб провадження припинено. Водночас 153 громадянам України надано статус так званої додаткової охорони в Польщі.

Водночас, у Польщі зараз перебуває від півмільйона до мільйона трудових мігрантів з України.

На початку грудня Єврокомісія повідомила, що подає скаргу до суду ЄС на Польщу, Чехію та Угорщину за відмову приймати біженців. На це офіційна Варшава відповіла, що вона й надалі не погоджуватиметься приймати біженців і готова відстоювати свою позицію в суді.

Нагадаємо: ліберальний польський уряд Еви Копач у вересні 2015 року зобов’язався прийняти близько 7-ми тисяч мігрантів з півдня. Після перемоги на виборах в листопаді того ж року право-консервативної партії “Право і Справедливість” (PiS) новосформований уряд Беати Шидло відмовився виконувати рішення попередників, посилаючись на міркування безпеки.

Коментарі

Позначки: ,