Польща побудує паркан на кордоні з Білоруссю

Новини 24 Серпня, 2021 42

Польща планує побудувати паркан на кордоні з Білоруссю для запобігання нелегальній міграції.

Про це написав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак у Твіттері.

За його словами, огорожа буде заввишки 2,5 метри. Міністр наголосив, що для допомоги прикордонникам залучать більшу кількість військових.

Раніше у прикордонній службі Польщі заявили, що кількість мігрантів, які цього року намагалися нелегально потрапити на територію країни з Білорусі, вдесятеро більша, ніж загальна цифра за минулий рік.

Нагадаємо, що Білорусь погрожує ЄС припиненням співпраці в боротьбі з нелегалами та організованою злочинністю.

Згодом в Литві зафіксували рекордну кількість нелегалів з Білорусі. Білорусько-литовський кордон з початку року незаконно перетнули вп’ятеро більше людей, ніж за весь 2020 рік.

Також відомо, що сейм Литви дозволив залучати військових і надати їм більше повноважень. Зокрема, в умовах екстремальної ситуації для вирішення виниклої кризи.

Окрім цього, у Литві через брак колючого дроту тимчасово зупинили зведення паркану на кордоні з Білоруссю. Дріт хотіли закупити у Польщі, але там відповіли, що теж зробили замовлення для охорони своїх кордонів.

Однією з перших Литві вирішила допомогти Естонія, яка збирається вислати 100 кілометрів дроту для прикордонного загородження.

Коментарі

Позначки: ,