Полковник ЗСУ попередив про ймовірні провокації «вагнерівців» на білорусі

Новини 27 Грудня, 2022 71

103-тя окрема бригада Сил Тро ЗСУ нагадала про правила поведінки під час повітряної тривоги

На Білорусі це можуть подати як напад

Олександр Лукашенко зібрав нараду з військовими і силовим блоком, на якій обговорили нещодавню раптову перевірку бойової готовності армії і перекидання частини техніки ближче до кордону з Україною.

Про це у проєкті телеканалу «1+1» «Розмови про важливе» розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан, пише Четверта студія.

«На наступ це не схоже, схоже на підготовку провокації, яку можуть здійснити російські військові або члени приватних військових компаній на кордоні між Білоруссю та Україною. А вже як цю провокацію використовуватимуть, це буде видно з тих дій, які проводитимуть білоруське військово-політичне керівництво у парі з російським. Тому з суто військової точки зору, ніякого наступу з боку Білорусі не буде, бо немає певної достатньої кількості сил і засобів для виконання такого завдання. А ось провокація можлива. У районі Гомельської області можуть бути якісь рухи. Наші війська війська до цього готові», – сказав він.

Світан зазначив, що провокація сама по собі військового значення не матиме, вона матиме політичне значення. А перевірка бойової готовності військ Білорусі – це звичайна перевірка, це планові навчання, які постійно проводяться та не несуть великої небезпеки.

Окупанти можуть спробувати прорвати північний кордон України з території Білорусі.

«Це може бути провокація з іншого боку, наприклад, в українській формі ПВК »Вагнер« можуть атакувати білоруські частини або прикордонні підрозділи, які розташовані на кордоні, а далі подати це як напад», – сказав він.

Коментарі

Позначки: ,