Полковник спрогнозував, коли росіяни можуть вдатися до нового наступу

Новини 09 Листопада, 2022 298

Збільшується кількість втрат ворога, все більше росіян гине в Україні

Ймовірно, російська федерація використає зимовий період для підготовки мобілізованих, але найближчим часом новий наступ з боку ворога навряд чи можливий.

Про це заявив військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник запасу Роман Світан «24 каналу».

Експерт переконаний, наступу з Півночі не буде як мінімум до весни. Він пояснив, що російським окупаційним силам потрібно укріпляти фронт на Півдні, де вони бояться прориву української армії.

А це ділянка простягається до тисячі кілометрів.

«До весни вони цим точно займатимуться, ні на що інше росіяни точно не відвернуться. Будь-яке зняття військ чи непідкріплення їх на Півдні, залишить цей напрямок фронту для росіян у небоєздатному стані. ЗСУ неодмінно цим скористаються», — висловився військовий експерт.

Полковник запасу зауважив, що нині мобілізовані не готові виконувати бойові завдання. Їх можуть кинути на фронт, щоб пришвидшити «ротаційні моменти». Але, як каже експерт, якщо потребу в живій силі вони закрити можуть, то у техніці — ні.

«Але технікою підкріпити це не можуть. Нині виходячи на передову, росіяни потрапляють під наш вогонь, гинуть і відходять», — зазначив Світан.

Він вказав, що тепер збільшується кількість втрат ворога, все більше росіян гине в Україні. Утім, на його думку, щоб «перемолоти» увесь російський мобілізаційний ресурс, українським захисникам слід ліквідовувати 1000–1500 окупантів на день.

Утім, Світан не виключає, що росіяни можуть підготувати стрілецькі роти. Для цього їм знадобиться лише 2–3 місяці.

Коментарі

Позначки: ,