Поліція Львівщини з’ясовує, хто зафарбував у зелений колір річку Шкло (ФОТО)

Новини 02 Січня, 2020 2 072

Фото: Держекоінспекція у Львівській області

Неподалік міста Новояворівськ  на Львівщині, було  виявлено скид із міського дощового колектора води з яскраво зеленим забарвленням в безіменний потік, а відтак – у річку Шкло.

Як пише «Четверта студія», у Державній екологічній інспекції у Львівській області повідомили, що за результатами досліджень проб води з річки Шкло, що набула зеленого забарвлення біля міста Новояворівськ, виявлено перевищення норм гранично допустимих концентрацій по залізу загальному в 3,9 рази та розчиненому кисню – 6,3 мг/дм3 при нормі не менше 6,0 мг/дм3.

Для встановлення речовини та джерела забруднення матеріали скеровано до Національної поліції.

Як повідомлялося, на Яворівщині внаслідок скиду річка забарвилася у зелений колір.

12 грудня 2019 року, під час проведення заходів державного нагляду на території Яворівського району працівниками Інспекції у місті Новояворівськ виявлено скид із міського дощового колектора води з яскраво зеленим забарвленням. Скид відбувається в безіменний потік, а відтак – у річку Шкло.

На віддалі близько 1 км від межі міста на території лісового масиву було відібрано проби води для проведення досліджень на предмет забруднення,  вживаються заходи для з’ясування причини такого забарвлення.

Фото: Держекоінспекція у Львівській області

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,