Поліція Львівщини буде стежити за громадянами за допомогою дронів

Новини 22 Жовтня, 2019 925

Фото: techtoday

На Львівщині поліцейські здобувають навички керування безпілотниками.

На базі Державної установи «Львівський спеціалізований центр підготовки поліцейських» 21 жовтня розпочались курси короткострокового підвищення кваліфікації операторів безпілотних авіаційних комплексів.

Як повідомляє «Четверта студія» з посиланням на відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області, навчання триватимуть тиждень і цього разу свою кваліфікацію підвищуватимуть тридцять поліцейських з різних областей України. Оператори безпілотних пристроїв удосконалять навички виконання поліцейських завдань з використанням безпілотних авіаційних комплексів. Після завершення курсу правоохоронці складуть іспити, за результатами яких отримають відповідні сертифікати та льотні книжки.

Фото: НПУ

Працівники Управління організації діяльності підрозділів поліції на воді та повітряної підтримки Національної поліції України розробили навчальну програму для працівників органів і підрозділів поліції – операторів безпілотних авіаційних комплексів І класу за базовим кваліфікаційним рівнем І. Такі навчання вже пройшли 140 правоохоронців.

Як раніше повідомлялося, майбутня українська поліція буде використовувати квадрокоптери для патрулювання паркових зон.

IMG_31531-1024x768

Можливості моніторингу територій безпілотними літальними апаратами надзвичайно високі: професійні квадрокоптери можуть розвивати швидкість до 100 км/год, набирати висоту до 500 м, записувати зображення в якості 4K і передавати його в HD. Дальність польоту новітніх масових безпілотників досягає 5 кілометрів. Зараз активно ведуться розробки з використання дронів, обладнаних тепловізорами для більш ефективного пошуку людей в лісопаркових зонах і темний час доби, а також миттєвого виявлення джерел загоряння.

IMG_31561-1024x768

«Використання безпілотників для патрулювання територій і пошуку людей – найпопулярніша світова практика. Вона ввійшла в ужиток в останні кілька років, разом з розвитком подібних апаратів, – коментує старший лейтенант Ілля Васильєв. – Квадрокоптер здатний швидко і ефективно облетіти територію, що спрощує виявлення порушень правопорядку, економить сили співробітників міліції, а також засоби: кожен раз запускати вертоліт для патрулювання – надзвичайно дорого. Нещодавно ми слухали доповідь колег-поліцейських з німецького міста Дрездена. Зокрема, вони розповіли, як за допомогою дрона їм вдалося дуже швидко запобігти масовим заворушенням після футбольного матчу. А колеги з прикордонної служби Австралії успішно використовують безпілотники для контролю морських кордонів країни».

IMG_31501-1024x768

Літальні апарати представникам МВС надала для тестування Всеукраїнська Федерація власників безпілотників. Її ж учасники провели базовий інструктаж міліціонерів з управління і догляду за пристроями.

Коментарі

Позначки: , ,