Політолог розповів, якою буде підтримка України Британією після відставки Джонсона

Новини 07 Липня, 2022 103

Відставка Бориса Джонсона не змінить позицію Великої Британії щодо війни Росії проти України

Британіябуде підтримувати Україну й навіть у разі відставки Джонсона, який неабияк допомагає Києву перемогти країну-нападницю.

Про це повідомив політолог Володимир Фесенко під час інформаційного телемарафону, пише Четверта студія з посиланням на ТСН.

“Навіть, якщо Борис Джонсон піде у відставку, політика Великої Британії стосовно України і стосовно війни Росії проти України не зміниться. Підтримка буде й надалі, тому що це відповідає національним інтересам Великої Британії, і це консенсусна позиція і британських еліт, і провідних держінституцій”, – сказав Фесенко.

За його словами, причини відставки Джонсона не пов’язані з Україною чи війною Росії проти України.

“Це саме криза від тенденції всередині Консервативної партії, загострення внутрішньопартійної боротьби. Сам Борис Джонсон став прем’єром завдяки зміні балансу інтересів всередині фракції і керівництві Консервативної партії, а зараз навпаки – баланс проти нього”, – пояснив політолог.

Нагадаємо, раніше низка ЗМІ повідомили, що прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон йде у відставку з поста лідера Консервативної партії. На посаді очільника уряду він залишиться до осені 2022 року.

Як повідомлялося, у британському уряді на тлі скандалу з Крісом Пінчером, “головним батогом Консервативної партії”, який відповідає за присутність у парламенті та голосування депутатів-консерваторів, виникла урядова криза. Міністри масово йдуть у відставку та закликали піти з посади Джонсона. Щонайменше 30 урядовців написали заяви про відставку.

Це уже не вперше, коли британський уряд вимагає відставки Джонсона. У квітні 2022 року 28 депутатів-консерваторів публічно закликали Бориса Джонсона піти з посади. Тоді британському прем’єру вдалося залишитися. Під час голосування очільник уряду отримав вотум довіри серед обраних членів Консервативної партії 211 голосами проти 148.

Коментарі

Позначки: ,