Поки не вдалось вручити жодної повістки, – мер Трускавця про боротьбу з купанням у питному озері 

Новини 20 Червня, 2022 158

Рішення про вручення повісток тим чоловікам призовного віку, які купаються у питному озері, прийняли спільно з військкоматом.

У Трускавецькій міській раді вирішили вручати повістки тим чоловікам призовного віку, які купаються у місцевому водосховищі з питною водою. Із цією проблемою борються вже не один рік.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє Tvoemisto.tv.

Міський голова Андрій Кульчинський пояснює, що таке рішення прийняли спільно з військкоматом, і воно не є покаранням. Водночас поки що вручити жодної повістки не вдалося.

«По-перше, отримання повістки – це обов’язок, по-друге, питне водосховище – це озеро, де не можна купатися. І якщо цього хтось не розуміє з оголошення у вигляді таблиці біля водосховища, перелазить через паркан, то, будучи таким активним, може застосувати цю свою активність на фронті. Тому це мій обов’язок – забезпечити в цих умовах безперебійним водопостачанням містян і гостей. А гостей, наголошую ще раз, надто багато, навантаження на водоканал дуже велике. На газопостачання і електропостачання також», – каже він.

Попри те, що воду фільтрують і хлорують перед подачею в мережу, мер все ж зазначає, що не може допустити, аби в ній купалися, брали зі собою тварин тощо. Так ця вода потребуватиме більшого очищення. 

«Крім того, по всій території України створюють добровільні формування при місцевих громадах. Наше добровільне формування взяло на себе об’єкт критичної інфраструктури, охорону водосховища, і здійснює там цілодобове патрулювання. Хороший результат: бачать людей у військовій формі й одразу ж розбігаються, навіть до розмови не доходить, до вручення повісток не доходить», – додає він. 

Коментарі

Позначки: ,