Поки ми захищали країну від реальної війни, вони робили шоу, – Андрій Парубій у Львові

Новини 22 Лютого, 2020 1 787

"Кава в ЄС"з Андрієм Парубієм, Львів, 22.02.20, фото 4stidio "Кава в ЄС"з Андрієм Парубієм, Львів, 22.02.20, фото 4stidio

Сьогодні, 22 лютого, у Львові відбулась вже традиційна неформальна зустріч  “На каву в ЄС” із нардепами від партії “Європейська Солідарність”.

Цього разу присутні мали змогу поспілкуватись з Андрієм Парубієм та Олегом Синюткою. Публіки зібралось чимало, тож замість звичного офісу на вул. Винниченка зустріч відбулась у конференц-залі Львівського палацу мистецтв.

У ці дні минають шості роковини з масових вбивств на Майдані, тож риторика зустрічі нині оберталась довкола Революції Гідності та підміни понять, яку зараз філігранно протягує нова влада.

Екс-спікер ВРУ переконаний, що найважча війна не мілітарна, і навіть не інформаційна, найбільше Україні загрожує саме війна сенсів:

“Сьогодні у Верховній Раді навіть не голова, а заступник, каже вшанувати всіх загиблих на Майдані, уникаючи слів Герої Небесної Сотні, а завтра вони запропонують вшанувати не українських воїнів, а усіх, хто загинув на Донбасі, разом із Гіві та Моторолою?..”, – зауважив Парубій.

Нардеп наголошує на тому, що українські центральні канали один за одним повторюють наративи російської пропагандистської машини, яка замінює у головах людей критичне мислення та національну самоідентифікацію:

“Путін не лише називає війну на Донбасі громадянською, він також називає українців та росіян одним народом, що само по собі вже заперечує українську державу, а нинішня наша влада вправно у цьому підіграє, підмінюючи змісти. Так і виходить, що поки ми боролись з російським агресором, вони робили шоу, яке перемогло”.

Присутній на зустрічі Олег Синютка також заявив про загрозу, яку несе в собі ціла низка програм на центральних каналах, підігріваючи у головах українців думки, які вигідні РФ.

Згадали нині і про кодування сигналу українського ТБ:

“Було прийнято рішення, що”5 канал”, “Еспресо” та “Прямий” кодуватись не будуть, інша справа, що трьох каналів замало, аби протистояти проросійській пропаганді, яка ллється звідусіль”, – сказав Олег Синютка.

Впродовж півтора години нардепи спілкувались із публікою, давали відповіді на питання та закликали частіше спілкуватись із близькми та друзями, поширюючи правдиву інформацію.

Додамо, що депутати “Європейської Солідарності” ведуть активну діяльність у сфері зустрічей з громадськістю й не обмежуються лише Західною Україною.

Коментарі

Позначки: , , , , , ,