Події у ПАРЄ відбулись через бездіяльність Зеленського, – нардеп

Новини 30 Січня, 2020 193
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Бездіяльність влади Зеленського в міжнародній політиці і закривання ним очей на російське лобі в Страсбурзі, гроші і пропаганду зробили можливим ратифікацію повноважень російської делегації в ПАРЄ.

Про це сказав народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в коментарі журналістам, пише Четверта студія.

«Ратифікація повноважень російської делегації в ПАРЄ – це реальність, яку ми маємо. Одна з причин цього – це той зовнішньо політичний курс, який реалізовується останнім часом в Україні президентом Зеленським. Коли європейці бачать, що Україна дуже хоче домовитися з Росією, що не знає де і як знайти Путіна, то їхня позиція стає зрозумілою. Більше за нас переживати ніж ми, ніхто не буде», – підкреслив політик.

При цьому Олексій Гончаренко закликав не складати руки і пам’ятати, що битва за Україну на цьому міжнародному майданчику ще попереду.

«Нам вдалося оскаржити російські повноваження – їм довелося виправдовуватися. На дебатах Україна жорстко поставила всі питання, а також ми змогли додати в резолюцію ПАРЄ згадку про Крим і зафіксувати те, що Асамблея не визнає незаконну анексію Криму», – зауважив політик.

Гончаренко підкреслив, що сьогодні завдання української делегації в ПАРЄ – це здебільшого захист тих досягнень, які були зроблені за останні 5 років.

«Сьогодні немає політичної ситуації, аби переходити в наступ. Проте працювати треба і працювати треба щодня, працювати треба і в кулуарах, і в політичних групах, на комітетах», – зауважив народний депутат.

Коментарі

Позначки: ,