Події, що вразили Золочівщину у 2019 році (ВІДЕО)

Новини 30 Грудня, 2019 352

Скриншот відео

Масштабні ДТП, пожежі,бійка школярок

Ми підсумовуватимемо рік, що минає. Нагадаємо Вам про події, що вразили Золочівщину.

Як пише «Четверта студія» – про це у огляді «Золочів.нет».

Розпочнемо із позитивних спогадів. 22 червня 2019 року у Золочеві випускники прощалися із школою. Спершу усі красиві та елегантні пройшлися урочистою ходою містом. На площі Незалежності усі танцювали вальс. Продовжили свято у школі, де були вручені випускникам медалі, грамоти та свідоцтва про закінчення школи.

Вже “традиційний” сезон потопу по-золочівськи цього року так би мовити було “відкрито” на Великдень. 28 квітня 2019 року після грози у Золочеві затопило вулицю Лермонтова (біля податкової та міської ради). На жаль це не єдина вулиця, де є проблема із підтопленням в час грози.

Найбільше від стихії цього року постраждала Поморянщина. На Великдень, 28 квітня на території Золочівського району, Львівської області внаслідок несприятливих погодних умов, що супроводжувались сильними опадами, у вигляді дощу та граду, відбулось підтоплення будинків, підвалів, господарських будівель, присадибних ділянок, також течією річки Махнівки, яка вийшла з берегів, знесло автомобіль. Найбільше негода зачепила с. Богутин та смт. Поморяни.

Після цього рішенням сесії Золочівської районної ради було виділено кошти в сумі 200 тисяч гривень на розчищення русла річки Махнівки.

Мешканці селища Поморяни були не задоволені тим, як проводяться роботи. Чи розчистили, як належить залишається під питанням?

З кожним роком використання сонячної енергії для отримання електричної або теплової енергії в будь-якому зручному для їх застосування вигляді стає все більш популярним. Кореспонденти “Золочів.нет” побували у місті #Глиняни, Золочівського району, де є потужна сонячна електростанція, котра введена в експлуатацію в січні 2019 року. Масштаби вражають.

Вразив наших глядачів конфлікт підлітків. 6 лютого 2019 року, близько 15 години на території стадіону «Дружба» на вулиці Кармелюка у Золочеві.

“Встановлено, що на ґрунті особистих неприязних стосунків, малолітні дівчата умисно завдали іншій не менше 28 ударів руками та ногами по обличчю, голові та інших частинах тіла чим спричинили легкі тілесні ушкодження з короткочасним розладом здоров’я та моральні страждання.

Ухвалою Буського районного суду Львівської області цьогоріч, 2 жовтня, вказані клопотання задоволено та застосовано до правопорушниць примусові заходи виховного характеру: обмежено дозвілля та встановлено особливі вимоги поведінки.

Також малолітніх зловмисниць передано під нагляд батьків.

Крім цього, зазначимо, що батьків фігуранток притягнуто до адміністративної відповідальності“, – повідомляють у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, що тоді в мережі інтернет повилося відео конфлікту школярок. Після цього випадку поліцейські та психологи провели у школах ряд бесід з учнями щодо булінгу та з метою попередження конфліктних ситуацій такого характеру.

На жаль у Золочеві та й у Львові теж досі не вирішили проблему із сміттям. Тому мешканці Золочівщини продовжують оббивати пороги чиновницьких кабінетів, аби ті, дотрималися слова і навели лад на смітнику. І знову попри обіцянки влади, не обходиться, без “сміттєвих подарунків” зі Львова.

І про дороги. Як би там не було, а проблемних доріг у Золочівському районі багато. Пригадуєте, як у Золочівському районі перекривали дорогу, це було 2 липня 2019 року у селі Сасів. Люди перекривали дорогу “Ясенів-Золочів”, яка потребує ремонту.

На початку серпня дорогу “Ясенів-Золочів” таки ремонтували, але лише на кількох ділянках. Тому дорога й надалі потребує ремонту.

Трагедія сталася 30 червня 2019 року у Золочеві, коли на колії загинув молодий хлопець. Тоді, близько 4 години ранку, у Золочеві по третій залізничній колії в напрямку Тернополя рухався потяг “Львів-Жмеринка”. Під час руху машиніст побачив, що між перепонами знаходиться людина та почав сигналити і застосував екстрене гальмування. Потягом було здійснено наїзд місцевого жителя, котрий загинув на місці події. Йому було лише 23… Головне управління Національної поліції у Львівській області повідомило, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України з приміткою «нещасний випадок».

24 червня 2019 року у Золочеві сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода. Відбулося зіткнення автомобіля марки ВАЗ 2107 під керуванням 59-річного водія, жителя Золочівського району та мотоцикла марки Ліфан, водієм якого був 37–річний житель Золочева. Водій мотоцикла від отриманих травм помер на місці події. Внаслідок ДТП 27-річного пасажира мотоцикла було госпіталізовано із важкими травмами.

8 червня 2019 року у Золочеві на автодорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська (об’їзна дорога Золочева) сталася масштабна ДТП за участі декількох автомобілів: вантажівки, мікроавтобуса та легкових авто. Згодом у поліції повідомили про 16 постраждалих у цій дорожньо-транспортній пригоді. На щастя, ніхто не загинув.
Чисельність ДТП  та їх наслідки жахливі.

Шокувала всіх і пожежа на даху будинку в центрі Золочева, яка сталася 30 листопада 2019 року.

Коментарі

Позначки: , , , ,