Пластуни передали Львівській обласній раді Вифлеємський вогонь миру

Новини 24 Грудня, 2019 192

Фото: ЛОР

Сьогодні, 24 грудня, під час чергової сесії Львівської обласної ради пластуни з Львівської області передали керівництву та депутатам облради Вифлеємське Світло Миру.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Ритуал передачі підтримується пластунами вже понад  20 років. Традиційно пластуни заходять в гості до органів влади, аби спільно підтримати цей соціально-інформаційний захід.

«Скаути напередодні Різдва розповсюджують Вифлеємський вогонь як символ миру,  добра і різдвяного настрою», – сказав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Гості, привітавши обласну раду з прийдешніми святами, подякували депутатському корпусу за підтримку пластового руху на Львівщини.

Як відомо, передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам акція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

 

Коментарі

Позначки: , ,