Північний обхід Львова разом із автобаном Краковець-Рівне утворять сучасний транспортний коридор із Євросоюзом, – Шмигаль

Новини 15 Березня, 2021 254

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Шмигаль анонсував побудову автобану Краковець-Броди-Рівне

Цього тижня Укравтодор підписав меморандум, який дасть змогу держагентству найближчим часом оголосити відкритий конкурс для відбору приватного інвестора для реалізації першого в Україні концесійного автобану. Ідеться про будівництво дороги Краковець-Броди-Рівне.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначається, «також Укравтодор цьогоріч проведе відкритий міжнародний тендер у межах співробітництва з ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва ділянки Північного обходу м. Львів. Разом із дорогою Краковець-Броди-Рівне вони утворять сучасний транспортний коридор із Євросоюзом».

Як повідомляє «Укравтодор» на своїй сторінці у  ФБ, 11 березня 2021 року Державне агентство автомобільних доріг України та компанія «Автомагістраль-Південь» підписали Меморандум щодо підготовки пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства у рамках проєкту будівництва та експлуатації автомобільної дороги за маршрутом Краковець — Броди — Рівне (за винятком ділянки Північного обходу м. Львів).

Меморандум передбачає, що «Автомагістраль-Південь» власним коштом здійснить підготовку пропозиції про здійснення державно-приватного партнерства. Зокрема, йдеться про розробку техніко-економічного обґрунтування реалізації проєкту.

«Підписання Меморандуму дозволить нам вже найближчим часом оголосити відкритий конкурс з відбору приватного інвестора для будівництва маршруту Краковець — Броди — Рівне. Це має бути сучасна дорога європейського рівня, яка сполучатиме столицю України з найбільшими містами Європи» — розповідає Голова Укравтодору Олександр Кубраков.

Для будівництва ділянки Північного обходу м. Львів цього року буде проведено відкритий міжнародний тендер відповідно до правил і принципів МФО у рамках співробітництва із Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком. Обхід Львова разом із новозбудованою дорогою Краковець — Броди — Рівне створять новий транспортний коридор міжнародного значення.

🛣 Будівництво маршруту Краковець — Броди — Рівне: підписано Меморандум щодо підготовки пропозиції у рамках…

Опубликовано Укравтодор Четверг, 11 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,