Після вакцинації у Львові одна людина зі страху втратила пам’ять

Новини 18 Червня, 2021 1 241
У Генеральній прокуратурі провели вакцинацію Фото: Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі провели вакцинацію Фото: Генпрокуратура

У центрі вакцинації у Львові – на стадіоні «Арена Львів» – після щеплення одна людина втратила пам’ять.

Про це у програмі «Актуальне інтерв’ю» на радіо «Вголос» розповів регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусної інфекції у Львівській області Олег Когут, пише Четверта студія з посиланням на НТА.

«Одна людина після вакцинації втратила пам’ять. Її госпіталізували. Це сталося на стадіоні «Арена Львів», – розповів Олег Когут.

За його словами, з’ясувалося, що така незвична реакція пов’язана з переляком від самої процедури ін’єкції.

Щодо місцевих реакцій, то фахівець зазначив, що таких випадків буває багато.

«Це може бути почервоніння, болючість в місці ін’єкції, загальна слабкість, підвищення температури. Інколи може порушуватися сон», – пояснив він.

За словами Когута, небезпечною може бути анафілаксія – сильна алергічна реакція на компоненти вакцини. Тому треба заздалегідь проконсультуватися у сімейного лікаря. Попередити, що є алергіком у пункті щеплення.

Як правило, анафілаксія наступає або ж у перші хвилини, або ж через 10-15 хвилин. Тому кожна особа, яка отримала вакцинальну дозу, пів години перебуває під медичним спостереженням. Також усі вакцинальні бригади забезпечені медичними засобами, які попереджають важкі наслідки при анафілактичній реакції.

Окремо Олег Когут наголосив, що нема підстав думати про віддалені наслідки від щеплення.

«Одним з аспектів, який дозволяє використати будь-яку вакцину, це її безпечність. Всі етапи випробування направлені на те, щоб з однієї сторони вивчити ефективність вакцини, тобто можливість виробити імунітет. І з другої сторони – на її безпечність. І тільки ті вакцини, які визнані безпечними, визнаються ВООЗ і рекомендуються для використання для щеплень», – заспокоює Олег Когут.

Коментарі

Позначки: , ,