Після карантину українці звалять у Європу і навіть не озирнуться, – Буткевич

Новини 24 Квітня, 2020 64 043

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Після того, що Шмигаль наговорив у своєму інтерв’ю, тобто після демонстрації намірів загнати людей за копійки у будзагони, – прогнозую тільки одне: у найближчі один-два місяці, за перших же послаблень карантину в тій же Польщі, Німеччині, Італії, Британії тощо, на Україну очікує велетенський відтік робочої сили. Навіть не так – небачений відтік.

Як пише «Четверта студія», про це написав у своєму блозі на Оbozrevatel, журналіст Богдан Буткевич.

«Це, звичайно, дуже прекрасно, що хтось в оточенні Шмигаля відкрив підручник історії та прочитав, що за “Нового курсу” Рузвельта у США всіх, хто втратив домівку та роботу, відправляли будувати автомагістралі. Ось тільки він трошечки не вкурив, що зараз не 1930-ті. І ми – не США, звідки реально не було сенсу тікати, бо всюди тоді була ще гірша криза.

Україна ж – у зовсім іншій ситуації. Від нас не просто є куди, а є й для чого тікати. Та ж Німеччина чітко націлилася на наших працівників ще до будь-якого коронавірусу. Я вже мовчу про Польщу. Тому якщо ідіоти у Зеленського думають, що той, хто отримував півторушку євро, захоче хріначити за 250 (6-8 тис. грн) тільки з любові до Батьківщини – аплодисменти… Я знову ж таки мовчу, що за нинішніх кризових умов для кожного працівника з України в Європі буде набагато більше плюшок, ніж до карантинної істерії. Робочі руки будуть зараз на вагу золота», – зазначив журналіст.

Він також наголосив, що «мовчу про те, наскільки збільшиться кількість бажаючих поїхати після того, як перша хвиля довбаного карантину схлине, люди вилізуть із барлогів і по-справжньому осягнуть розмір дупи, в яку ми падаємо. Дупи під заспокійливі відосики Зеленського по різних каналах, які будуть робити з людей жебраків, щоб ті були згодні за дрібний прайс на все, що завгодно».

На його думку, «люди почнуть тікати. Й уже не тільки робочих професій. Закриється (вже закрилося) чимало підприємств дрібного бізнесу, якого до краю доведе нинішня вакханалія із заборонами працювати кавовим кіоскам і дозволами працювати “Епіцентрам”. І вони остаточно зневіряться побудувати хоч щось путнє тут. Чи ви думаєте, що люди настільки тупі? Ні, в політичному сенсі тупі, як корок. Але от виживати українець вміє, як ніхто. І повірте: в ваші будзагони доведеться навіть для парадних фоточок набирати бомжів. І не намагайтеся закривати кордони – бо знесуть разом з прикордонниками».

Тож прогнозую, що найближчим часом навіть 60-річні (якщо не помруть від інфаркту й бухіча) незабаром стануть у ціні як працівники. Бо більш молоді звалять і не озирнуться, – написав Буткевич.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,