Пішов з життя науковець Володимир Самсонюк

Новини 30 Січня, 2021 1 296
Самсонюк Володимир. Фото з відкритих джерел

Самсонюк Володимир. Фото з відкритих джерел

28 січня на 69 році життя відійшов у вічність науковець Самсонюк Володимир Гаврилович.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє у Фейсбуці кафедра хірургії Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького.

“Володимир Гаврилович був чудовим батьком і дідусем, мудрою, доброю та порядною людиною і поправу заслужив повагу та авторитет серед колег, співробітників, студентів. Світла пам’ять про нього залишиться назавжди в наших серцях”, – йдеться у повідомленні.

Довідково:

Народився Самсонюк Володимир Гаврилович 24 червня 1952 року у селі Білів Рівненського району Рівненської області. Кандидат ветеринарних наук, доцент, 34 роки свого життя віддав кафедрі хірургії.

Самсонюк Володимир у 1974 році закінчив Львівський зооветеринарний інститут і за скеруванням працював головним ветлікарем у радгоспі. З 1979 по 1980 рік – старший ветлікар Яворівської птахофабрики. У штаті кафедри з червня 1980 року по квітень 2014 року. Спочатку працював на посаді асистента, а з 1998 – доцента кафедри хірургії. Кандидатську дисертацію захистив у 1995 році в НАУ (м. Київ). З 2001 по 2014 рр. поряд із роботою на кафедрі займав посаду декана факультету довузівської освіти і підготовки молодих спеціалістів.

Викладав курс «Загальна і спеціальна хірургія», багато уваги приділяв клінічній практиці, благородній справі захисту здоров’я тварин. Як досвідчений педагог та висококваліфікований клініцист вніс вагомий внесок у підготовку і виховання численної плеяди фахівців ветеринарної медицини.

 

Коментарі

Позначки: , , ,