Пішов з життя актор Національного театру ім. Марії Заньковецької Борис Мірус

Новини 13 Квітня, 2021 2 655
Пішов з життя актор Національного театру ім. Марії Заньковецької Борис Мірус. Фото з відкритих джерел

Пішов з життя актор Національного театру ім. Марії Заньковецької Борис Мірус. Фото з відкритих джерел

13 квітня на 92-му році життя перестало битись серце Народного артиста України, актора Національного театру ім. Марії Заньковецької Борис Мірус.

Про це повідомляється на офіційній сторінці театру, пише “Четверта студія”.

Не віриться… Сьогодні його не стало Бориса Михайловича Міруса. Наша гордість, наш натхненник, Учитель та Корифей. Завжди у гарному настрої та з чудовим почуттям гумору. Людина з невичерпною енергією та любов`ю до життя. Ми вчилися у Вас акторської та життєвої мудрості, просили поради та дослухалися до критики. Дякуємо Вам за науку, теплі слова, велич та майстерність акторського таланту і за те, що Ви у нас були…”, – йдеться у співчутті.

Довідково:

Мірус Борис Михайлович (нар. 19 серпня 1928, с. Синяково, нині належить до міста Чортків – пом.13 квітня 2021, м. Львів) — український актор. Народний артист України (1991).

Борис Мірус народився 19 серпня 1928 у передмісті Чорткова в селянській родині.

Закінчив театральну студію при Львівському драматичному театрі імені Марії Заньковецької (1948, нині національний театр). У червні 1949 заарештований, звинувачений у націоналізмі та підготовці замаху на Микиту Хрущова; засуджений на 10 років виправно-трудових таборів. Ув’язнення відбував у м. Воркута.

Коментарі