Підтримка курсу на ЄС і НАТО набагато сильніша серед молоді — Порошенко

Новини 25 Лютого, 2019 191

Скриншот відео

Рівень підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції України серед молоді є набагато вищим, ніж у середньому по країні, а це означає, що стратегічний курс держави визначено правильно.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на молодіжному форумі «Думка молоді важлива. Перспективи вступу в НАТО та ЄС», повідомляє  Укрінформ.

“Дуже важливо, що рівень підтримки європейської та євроатлантичної інтеграції серед молоді, серед вас, є набагато вищим, ніж у середньому у державі. А це означає, що наша з вами формула майбутнього є абсолютно правильною. Не існує альтернативи нашому руху вперед”, – сказав Порошенко.

Він додав, рух до ЄС і НАТО є головним стратегічним орієнтиром нашої країни, запорукою суверенітету, добробуту, високих стандартів життя і безпеки.

“Дуже важливо що ті, хто не отруєний російською пропагандою, хто є молодшими або ровесником Незалежності, сьогодні є рушійною силою цих змін”, – акцентував Президент.

У цьому контексті він відзначив, що про європейський та євроатлантичний вибір молоді свідчать не тільки соціологічні дані, а вчинки мільйонів молодих людей, які вийшли на Майдан, щоб захистити європейський вибір, і становили значну частину серед добровольців і волонтерів, воїнів, які зі зброєю в руках боронять цей вибір на полі бою.

Говоримо з українською молоддю про майбутнє України. Це майбутнє, без сумнівів, – у ЄС і НАТО. Про європейську орієнтацію більшості молоді свідчить не тільки соціологія. Революцію Гідності розпочали у листопаді 2013 студенти, які вийшли на Майдан захистити європейський вибір. Молодь серед добровольців і волонтерів, воїнів, які зі зброєю в руках боронять вибір на полі бою.Наша стратегічна мета – не пізніше 2023 подати заявку на членство в ЄС і отримати План дій щодо членства в НАТО. Йдеться не про формальні жести, а про ступінь взаємодії, коли наші амбіції отримають шанси бути реалізованими. Досягти цього непросто, але це необхідно, значить – можливо.

Опубліковано Петром Порошенком Понеділок, 25 лютого 2019 р.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,