Підстав для розпуску Верховної Ради немає, – Разумков (ВІДЕО)

Новини 28 Червня, 2021 83
Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Дмитро Разумков. Фото: відкриті джерела.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков заявив в інтерв’ю «Прямому», що не бачить на сьогодні підстав для розпуску Верховної Ради 9 скликання.

Про це пише Четверта студія.

“Я не люблю використовувати формулювання “можливості” в даному випадку, я вважаю, що ми повинні апелювати до Закону. Згідно із законом, згідно з Конституцією України, сьогодні підстав для дострокового припинення повноважень Верховної Ради України немає”, – відзначив Разумков.

На думку Разумкова, жодна з таких можливостей, розпуску парламенту і проведення дострокових виборів в Україні, які закріплені в законодавстві сьогодні не є актуальними.

Однак Разумков також не став заперечувати, що все ж в Україні може виникнути така ситуація, яка призведе до розпуску ВРУ.

“Теоритично це можливо. Практично, якщо чесно, малоймовірно! Тому якщо ми говоримо за Законом, то дострокове припинення повноважень Верховної Ради України 9 скликання сьогодні неможливе!”, – додав він.

Також Разумков розповів, що Президент Зеленський зазначав, що питання закону про деолігархізацію та побудову захисної стіни біля Донбасу будуть винесені на референдум, якщо їх не розглянуть у парламенті. Однак такі питання, як територіальна цілісність не можуть виноситися на референдум.

Коментарі

Позначки: ,