Підгірці відстоюватимуть у суді своє право на ОТГ

Новини 28 Травня, 2020 1 020

Підгорецький замок. Фото: "Дивись. Інфо"

Підгорецька сільська рада Бродівського району заявляє про порушення права громади на добровільне об’єднання та має намір відстоювати свої інтереси в суді.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Правдиві новини», таке рішення ухвалили депутати 27 травня 2020 року на позачерговій сесії, яку ініціювала голова сільської ради свободівка Надія Михайлишин.

Як зазначила голова сільради, сьогодні в Кабміні було затверджено перспективний план формування громад Львівської області, і всупереч волі Підгорецької громади її приєднали до Заболотцівської ОТГ.

«Це суперечить волі громади та рішенням сесій Підгорецької сільської ради, на яких ми висловлювали бажання об’єднатися в Ясенівську ОТГ. Це суперечить розрахункам спроможності та зрештою, здоровому глузду. Але найприкріше, що в облдержадміністрації мені сказали, начебто таким є рішення уряду, а в Кабміні повідомили, що наше приєднання до Заболотцівської ОТГ записано в плані, який подала Львівська облдержадміністрація. Нас обдурили!» – зазначила Надія Михайлишин.

Депутати вважають, що перспективний план формування територій Львівської області розроблено з порушенням Європейської хартії місцевого самоврядування, Конституції України, Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Вони ухвалили рішення звернутися до ВРУ, Президента України, КМУ щодо ігнорування позиції Підгорецької сільської ради та зобов’язати голову Підгорецької сільської ради вчиняти всі можливі дії для захисту прав громади, зокрема відстоювати її інтереси у суді.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,