Під соусом галицької кухні: львів’янам представили кінострічку “Віддана” (ФОТО)

Новини 13 Січня, 2020 1 414

Допрем`єрний показ фільму "Віддана" у Львові ,фото 4studio

У широкий прокат фільм вийде вже 16 січня

Цими вихідними одразу в кількох залах львівського кінотеатру “Кінопалац” відбувся допрем’єрний показ довгоочікуваного українського фільму “Віддана” за мотивами роману “Фелікс Австрія” відомої української письменниці Софії Андрухович, пише 4studio.

Для представлення кінострічки до столиці Галичини завітала велика частина знімальної групи, зокрема, авторка роману та виконавці головних ролей.

Цікаво, що одну з головних жіночих ролей (Стефанії) акторку знайшли у сусідній Польщі, що зовсім не завадило Маріанні Янушевич ідеально впоратись із роллю русинки без тіні акценту.

Не менш красивою та витонченою була гра виконавиці другої головної ролі Алесі Романової, яка блискуче вжилась у ролі Аделі, а Роман Луцький  у ролі коханого Аделі вдало відтінив цей першокласний жіночий дует.

У “Відданій” прекрасно все: від саундтреку до костюмів, від реквізиту до загальних планів, а зображення у кінострічці галицької кухні заслуговує окремої розповіді.

Чи не вперше на український кіноринок виходить стрічка, сюжет та якість втілення на екрані якої тримає глядача від першої до останньої хвилини, а зображення епохи кінця 19 століття у сусідньому від Львова Станіславі (нині – Івано-Франківськ,- прим.ред.) вражає атмосферністю.

Можна припустити, що секрет настільки вдалого перенесення на великий екран – це заслуга не лише всієї знімальної групи, а й особисто авторки роману “Фелікс Австрія” Софії Андрухович, яка у колаборації зі сценаристкою Аліною Семеряковою відповідали за сценарій.

Переглянути кінострічку “Віддана” можна буде у кінотеатрах вашого міста вже з 16 січня.

Особиста порада від редакції 4studio: не йдіть у кіно на голодний шлунок, ризикуєте вдавитись слиною.

Коментарі

Позначки: , , , ,