Під сесією ЛМР комунальники Садового зібрались на тихий протест (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 19 Червня, 2020 285

Пікет комунальників під сесією ЛМР, фото 4studio

Сьогодні, 19 червня, львівські депутати зібрались на позачергове сесійне засідання під час карантину, пише 4studio.

З цієї нагоди під стінами Шевченківську РА, де саме відбуватиметься позачергова сесія, зібрались представники комунальних підприємств міста. Зі слів депутата від “Європейської Солідарності” Сергія Іваха такий пікет відбувається неспроста:

“Маю декілька сигналів від працівників комунальних підприємств” Закликаю Андрія Садового та Ірину Маруняк утриматись від популістичних кроків та не зганяти працівників комунальних підприємств під сесійну залу завтра. Депутати висловили чітку та узгоджену позицію: кошти на заробітні плати працівникам будуть забезпечені з бюджету міста. А Садовий намагається свої управлінські та господарські прорахунки прикрити людьми. Такі маніпуляції є недопустимими”, – написав Івах.

Сергій Івах також зауважив, що наказ зібратися на протест працівники комунальних установ почали отримувати після того, як депутатський корпус провів з ними низку зустрічей і пояснив свою позицію.

“Сьогодні ми зустрілися з працівниками комунальних підприємств і запевнили, що не залишимо їх без зарплат. Люди зрозуміли, що ми говоримо це абсолютно щиро, після чого в міського голови, схоже, сталась істерика. Він зрозумів, що вся його афера розвалюється, відтак наказав працівникам цих комунальних підприємств в обов’язковому порядку зібратися завтра на протест, щоб створити атмосферу протистояння із депутатським корпусом. Люди просто шоковані, що в час епідемії, коли у Львові таке різке збільшення захворюваності, Садовий примусово зганяє їх і ставить під загрозу їхнє здоров’я“, – заявив депутат на своїй сторінці у Facebook.

Як виглядав пікет під сесією ЛМР дивіться у фоторепортажі кореспондента 4studio.

Нагадаємо, вчора, 18 червня, депутати Львівської міської ради від ВО “Свобода”, “Європейської солідарності”, “Народного контролю”, “УКРОПу”, Української галицької партії та групи “Позафракційні” провели низку зустрічей із працівниками комунальних підприємств, яким міський голова Андрій Садовий штучно затягує виплату зарплатні задля політичного шантажу перед виборами.

Перед цим депутати всіх згаданих фракцій провели пресконференцію, на якій розвінчали фейк міського голови Андрія Садового про нібито неможливість виплатити зарплатню працівникам комунальних підприємств. Обранці в деталях пояснили, як мер навмисно затримує людям зарплату, щоб провернути аферу з черговим кредитом, і розповіли, де в бюджеті є гроші на виплату зарплатні.

Крім того, депутати Львівської міської ради із фракції “Самопоміч” підтримали пропозицію фракцій ВО “Свобода” та “Європейської солідарності” про необхідність проведення аудиту комунальних підприємств Львова.

Коментарі

Позначки: , , , , ,