Під Новгородом-Сіверським затопило наплавні мости (ВІДЕО)

Новини 06 Травня, 2021 983

Під Новгородом-Сіверським затопило наплавні мости

Почали підтоплюватися наплавні мости через Десну та Віть, які сполучають Новгород-Сіверський з селами лівого берега. Легкові машини вже не проїжджають. Пішоходи можуть пройти тільки вбрід.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

За останні 4 доби вода у Десні під Новгородом-Сіверським піднялась на 33 сантиметри. За останню добу – на 6. Про це свідчать виміри, які роблять працівники наплавних мостів.

Наплавні мости під Новгородом-Сіверським востаннє підтоплювало у 2018 році.

«Якщо підуть дощі, можна очікувати, що вода буде підійматися. Все залежить від погоди. До рівня 18 року, коли була остання повінь, ще залишилось сантиметрів 20-30», – каже працівник наплавних мостів Сергій.

Міст через Віть обслуговують працівники наплавних мостів. Тому там зробили настили для пішоходів. Міст через Десну не здали в експлуатацію. Поки його обслуговують працівники фірми, що робила ремонт на замовлення управління капітального будівництва області.

Настили для пішоходів на мосту через Десну почнуть робити вже сьогодні, 5 травня, сказала голова Новгород-Сіверської громади Людмила Ткаченко.

«Плануємо так: що буде у нас биринський УАЗ привозити з Бириного до мосту. І будемо тоді робити пішохідне сполучення», – сказала Людмила Ткаченко.

Якщо вода прибуватиме, і пішохідне сполучення стане неможливим – людей перевозитимуть моторним човном, сказала Людмила Ткаченко.

Продукти в села лівого берега під час водопілля підвозитимуть через місто Шостку Сумської області.

Коментарі

Позначки: