Під Луцьком незаконно утримували і катували тридцять осіб

Новини 04 Листопада, 2017 42

Ілюстративне фото

Організація так званого реабілітаційного центру здійснювалась на платній основі

Правоохоронці  Волинської області  під час санкціонованого обшуку в одному з житлових будинків населеного пункту поблизу обласного центру виявили понад 30 мешканців Волинської, Івано-Франківської, Харківської, Львівської та інших областей, які незаконно утримувались під приводом надання реабілітації та лікування від наркотичної залежності, а також хронічного алкоголізму. Громадяни були позбавленні засобів зв’язку, особисті документи та верхнього одягу, – повідомляє Depo.Львів.

Як з’ясувалося, організація так званого реабілітаційного центру здійснювалась на платній щомісячній основі (6 тис. грн.)

Про функціонування цього центру на території Луцького району органам державної влади, місцевого самоврядування відомо не було.

Триває досудове розслідування. Затримано двох осіб, причетних до протиправного функціонування центру. Вирішується питання про оголошення ім про підозру у катуванні та незаконному позбавлення волі кількох осіб на тривалий час з корисливих мотивів (кримінальні правопорушення, передбачені ч.2 ст. 127 та ч. 2 ст. 146 КК України) та обрання щодо них запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Коментарі

Позначки: