Під час воєнного стану Давидівська ОТГ вирішила продати 3,3 гектари землі в центрі Давидова

Новини 29 Жовтня, 2023 171

Проти такого рішення виступили місцеві громадські активісти та військовослужбовці

Під час воєнного стану Давидівська ОТГ вирішила продати 3,3 гектари землі в центрі Давидова

Проти такого рішення виступили місцеві громадські активісти та військовослужбовці.

Про це пише Четверта студія.

Давидівська ОТГ розробили детальний план, згідно з яким гектари землі мали б виставити на продаж, не зважаючи на те, що земля перебувала в користуванні жителів громади впродовж багатьох років, а громадських слухань, зі слів громадськості, як таких не було.

Вперше питання шляхом громадського збурення вдалось заблокувати на початку вересня. Так як жителі громади переконані, що продавати чи не останню землю під час повномасштабної війни не доречно. Після відкладення питання місцеві чиновники знову повернулись до розгляду питання і на майбутній сесії, як відомо з порядку денного депутатської комісії, знову виставлять це питання.

В той же час місцева влада заявляє про необхідність додаткових коштів для реалізації різних проектів, зокрема й для військових.

Та згідно інформації отриманої в запиті на доступ до публічної інформації з початку повномасштабного вторгнення Давидівська ТГ отримала близько 86 млн гривень з так званого «військового ПДФО», а витратили на потреби військових близько 36 млн гривень.

Як писав ще у вересні екс-сільський голова Давидова Віталій Дяків, у Давидові місцевій владі не дає спокою ще вільна, не продана земля.

Тоді голова з депутатами спробували затвердити детальний план території, розроблений ще 2019 р. для жителів 24 будинку, а насправді в ньому передбачається виставлення на продаж всієї смуги землі попри трасу – «для бізнесу», а навпроти «Барвінку», та поруч з АТБ будуть 3 нових багатоквартирних будинків, а це близько 1000 нових жителів.

“Відсутність каналізування в більшій частині села і жахлива каналізаційна мережа там де є. Володимир Керницький як там обіцянка ще в 2017 році дана вами, що проект каналізування села розпочатий мною буде завершено? Чи то Ви залишаєте для майбутнього голови?

Окрім того слабкий тиск води, застарілі й заслабкі очисні споруди. Проблеми з громадським транспортом, брак місць в школі та садочку… а заступник голови з питань ЖКГ Хрунь І.С. аж під час свого відпуску прибігає на депутатську комісію і пропихає в буквальному сенсі цього слова питання про затвердження цього проекту.

Місцевих можновладців не цікавить колапс, що може статись після будівництва нових будинків, бо їхнє завдання продати, і можливо й заробити пару квартир. В декого з них є такий досвід, коли років так 15 назад збудувався один будинок, і «наближені» лбди купували там квартири по 5000$.
Я вже не згадую про розвиток громади, так як з продажом цієї землі фактично вже не буде для майбутніх поколінь місця для реалізації якихось планів.

Буде ситуація така як в Пасіках-Зубрицьких коли жителі немають місця для встановлення трансформатору бо все розпродано. Ну цей досвід пан Керницький успішно переносить й у Давидів.

Третій чинник – люди. Величезна кількість людей сумлінно користуються там землею, а влада в них просто забирає цю землю.

Тому я звертаюсь до депутатів, особливо з Давидова – врахуйте проблеми села, порадьтесь з громадою – НЕ підтримуйте таке рішення, бо вам це згадають.

В опитуванні серед активної частини громади Давидова 79% виступили проти продажу землі в воєнний час! Лише 7% – за таке рішення, а решта не визначилась.

В свою чергу я обіцяю опублікувати не тільки результати голосування у випадку затвердження рішення, але й громадські слухання які мали б бути і хто з громади реально на них був.

Поки військові боронять державу від орків наша з вами, дорога громадо, місія зберегти громаду від недалекоглядних місцевих можновладців”, – йшлось у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,