Петро та Марина Порошенки відвідали дисидента Ігоря Калинця (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Новини 06 Вересня, 2020 627

Порошенки відвідал Ігоря Калинця. Фото: Потро Порошенко.

П’ятий президент України, нардеп та лідер політичної партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко разом з дружиною Мариною у Львові відвідали дисидента Ігоря Калинця.

Про це Порошенко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці, пише “Четверта студія”.

За словами Петра Порошенка, через політичні переконання та участь у дисидентському русі Ігоря Калинця було ув’язнено на 6 років.

“Для мене честь знову зустрітися з великою Людиною, з дисидентом, поетом, патріотом, з живою легендою Льовова і всієї України Ігорем Калинцем. На його долю та долю його дружини випали важкі випробування. За участь у дисидентському русі у 1972 році пана Ігоря було засуджено на 6 років ув’язнення суворого режиму і 3 роки заслання. За свої переконання він відбував покарання у Пермських концтаборах разом із Василем Стусом, Іваном Світличним, Миколою Горбалем, Степаном Сапеляком та іншими. А зі своєю дружиною пані Іриною Стасів-Калинець – на Забайкаллі.

І зараз, у часи, коли багато хто зневірився, коли Україну знову намагається розшматувати Росія, приклад цієї родини надихає і дає сили боротися за долю України, за її свободу, за її незалежність”, – йдеться у дописі.

Петро Порошенко подякував Ігорю Калинцю за підтримку та наголосив, що пишається таким однодумцем.

Коментарі

Позначки: , , ,