Петро Порошенко зустрівся з головою Венеційської Комісії

Новини 18 Грудня, 2019 120

У рамках робочого візиту до Страсбурга п’ятий Президент України, лідер політичної партії «Європейська Cолідарність» Петро Порошенко зустрівся з головою Європейської комісії «За демократію через право» (Венеційської комісії) Джанні Букіккіо. Про це пише “Четверта студія” посилаючись прес-службу “Європейської Солідарності”.

Петро Порошенко привітав Джанні Букіккіо з переобранням на пост глави Венеційської Комісії та підкреслив, що в Україні високо цінують його як щирого і надійного друга нашої держави.

Під час зустрічі співрозмовники докладно обговорили стан судової реформи в Україні. У цьому контексті було особливо наголошено на важливості розбудови подальших зусиль на засадах прогресу останніх п’яти років.

Висловлено застереження стосовно кількісного зменшення складу Верховного Суду задля недопущення втручання в його роботу.

Співрозмовники також висловилися проти запровадження в Україні політично вмотивованого правосуддя.

Серед інших питань було обговорено важливість розробки Виборчого кодексу відповідно до європейських стандартів, уваги Венеційської комісії до змін до Конституції України в частині децентралізації, свободи засобів масової інформації.

Петро Порошенко запевнив, що політична партія «Європейська солідарність» буде і надалі залишатися твердим поборником реформування судової системи України, відповідно до кращих європейських стандартів.

Коментарі

Позначки: ,