Петро Порошенко лідирує у рейтингу ймовірних кандидатів на президентську посаду – дослідження

Новини 22 Листопада, 2017 33

Другою у списку йде Юлія Тимошенко, третім – Святослав Вакарчук

Найбільшу підтримку у першому турі президентських виборів отримали б нинішній глава держави Петро Порошенко (16,1%) та лідер ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко (14,4), якби голосування відбувалося найближчої неділі.

Про це свідчать озвучені сьогодні на прес-конференції в Києві результати загальнонаціонального соціологічного дослідження чотирьох компаній: Центр соціальних та маркетингових досліджень “SOCIS”, Київський міжнародний інститут соціології, соціологічна група “Рейтинг”, Центр Разумкова.

“Якби президентські вибори відбулися найближчої неділі, то найбільшу підтримку населення отримав би Петро Порошенко: за нього готові проголосувати 16,1% респондентів. Друге та третє місця займають Юлія Тимошенко (14,4%) ат Святослав Вакарчук (12,1%)”, – йдеться в результатах. Також показники інших кандидатів мали б наступний вигляд: Юрій Бойко та Анатолій Гриценко по 9,3%, Вадим Рабінович – 7,9%, Олег Ляшко – 7,5%. Повідомляється, що рейтингові показники розраховано на основі тих респондентів, хто визначився за своїм вибором та візьме участь у голосуванні (імітація виборів). Крім того, загалом близько 21% виборців на даний момент не знають за кого віддати свій голос, а 18% взагалі не планують брати участь у голосуванні.

“Під час дослідження респондентам також було запропоновано зробити свій власний прогноз того, хто стане наступним президентом України. Найбільш ймовірним переможцем на наступних президентських виборах респонденти вважають Петра Порошенка – 19,2% опитаних. Перемогу Юлії Тимошенко прогнозують 10,1% респондентів”, – йдеться в матеріалах. Проте значна частина опитаних (42%) не змогли сказати, хто саме стане наступним президентом України.

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,