Петро і Марина Порошенко подарували 500 тисяч на ремонт храму у Львові (ВІДЕО)

Новини 06 Вересня, 2020 10 226

Скриншот відео ФБ/Петро Порошенко

Після спільної молитви у львівському храмі св.Ольги та Єлизавети Петро і Марина Порошенко подарували сертифікат для ремонту приміщення церкви

П’ятий президент України Петро Порошенко та Марина Порошенко подарували храму св. Ольги та Єлизавети у Львові сертифікат на 500 000 гривень для ремонту приміщення церкви.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомив на своїй сторінці у ФБ народний депутат України від “Європейської Солідарності” Олег Синютка.

Після спільної молитви у львівському храмі св.Ольги та Єлизавети п’ятий президент України Петро Порошенко та Марина Порошенко подарували сертифікат на 500 000 гривень для ремонту приміщення церкви.

Довідково. Храм св. Ольги та Єлизавети освячено ще у 1911 році, але з червня 1946 до липня 1991 років церква була зачинена і занедбана.

У липні 1991 року, в частково відновленій будівлі відслужили першу Літургію в греко-католицькому обряді і з того часу храм передано Українській Греко-Католицькій Церкві.

 

Як написав на своїй сторінці у ФБ Петро Порошенко, “після моїх перших відвідин храму святих Ольги і Єлизавети у Львові сказав Марині, що вона має обов’язково побачити цю красу. Мене вразило, що цей храм з одного боку старовинний, а з іншого – дуже сучасний. І ось ми тут, разом з Мариною, Олегом Синюткою, Степаном Кубівим, Андрієм Парубієм, Володимиром Величковичем, Миколою Княжицьким, на службі Божій у цьому прекрасному храмі”.

Після моїх перших відвідин храму святих Ольги і Єлизавети у Львові сказав Марині, що вона має обов’язково побачити цю красу. Мене вразило, що цей храм з одного боку старовинний, а з іншого – дуже сучасний. І ось ми тут, разом з Мариною, Олегом Синюткою, Степаном Кубівим, Андрієм Парубієм, Володимиром Величковичем, Миколою Княжицьким, на службі Божій у цьому прекрасному храмі.

Опубліковано Петром Порошенком Субота, 5 вересня 2020 р.

 

Дякую отцю Івану, усім вірянам за спільну молитву за Україну у храмі святих Ольги і Єлизавети у Львові.

Опубліковано Петром Порошенком Неділя, 6 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , ,