“Песик Садового” звернувся до Гримак з проханням не зволікати у відновленні Центру «Фенікс»

Новини 08 Липня, 2021 334
Євген Бойко. Фото: Львівська міська рада

Євген Бойко. Фото: Львівська міська рада

Сьогодні, 8 липня, на сесії Львівської міської ради озвучили звернення щодо передачі громаді міста майна Центру реабілітації учасників бойових дій «Фенікс», яке торік постраждало внаслідок пожежі. Це необхідно, аби місто спільно з Центром могли реалізувати напрацьований проєкт відновлення зруйнованих будівель. Наразі Центр є у власності Львівської обласної ради.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради, пише “Четверта студія”.

«Центр «Фенікс» створений і реалізовується волонтерами близько 7 років тому на базі обласної лікарні на вул. Кульпарківській. Понад рік тому там трапилась пожежа, причини якої з’ясовують. Місто одразу відреагувало на цей випадок і запропонувало допомогу реалізаторам цього проекту. Було розроблено проект, зараз розробляється проектно-кошторисна документація. За нашими підрахунками, це коштуватиме для громади міста близько 20 млн грн.

Центр унікальний, передбачає багато унікальних речей для реабілітації учасників АТО, подібного в Україні немає. Однак на цьому етапі реалізація цього проекту є дещо під загрозою, тому що Центр є у власності обласної ради, і реалізація в повному обсязі цього проекту можлива лише тоді, коли це майно передадуть територіальній громаді міста Львова.

За останній час ми бачимо неабияке зволікання з боку обласної ради, тому власне акцентую і прошу підтримати це звернення до обласної ради з проханням передати майно, яке постраждало внаслідок пожежі, громаді міста, щоб ми мали можливість спільно зреалізувати цей проект», – зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко.

Нагадаємо, місто допомагає у відновленні Центру реабілітації учасників бойових дій «Фенікс», будівля якого часткового згоріла під час пожежі у квітні минулого року. Зокрема, мерія розробила проект відновлення і реконструкції будівлі Центру. Також місто допомогло із тимчасовим приміщенням і працевлаштуванням працівників Центру «Фенікс».

 

Коментарі

Позначки: , ,