Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик зустрівся з представниками Європейського союзу

Новини 06 Жовтня, 2023 156

Йшлось про медевакуацію з прифронтових регіонів, створення центру протимінної діяльності та допомогу ВПО

Перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик зустрівся з представниками Європейського союзу.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

Йшлось про медевакуацію з прифронтових регіонів, створення центру протимінної діяльності та допомогу ВПО.

«Для нас важливою є допомога в галузі охорони здоров’я, а особливо в питаннях реабілітації наших воїнів. Завдяки програмам медевакуації вдалося врятувати 4 тисячі життів наших цивільних та військових після важких травм на полі бою. Тому я переконаний, що спільними зусиллями нам вдасться перемогти ворога та впоратися з повоєнними викликами», – наголосив в межах зустрічі Андрій Годик.

Голова служби зовнішньополітичних інструментів Єврокомісії Петер Вагнер розказав про головні напрямки роботи його команди – підтримку та боротьбу з кризовими ситуаціями у певних регіонах чи країнах. Вони також активно працюють у напрямках розмінування та верховенства права, зокрема у питаннях притягнення до відповідальності за вчинені воєнні злочини. У Львові команда частково співфінансує евакуаційні маршрути. 

Впродовж останніх 3-х місяців Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф транспортував понад 800 пацієнтів та супроводжуючих осіб в межах проєкту медевакуації та репатріації.

Завдяки підтримці Європейського союзу, ВООЗ та Уряду Королівства Норвегії центр отримав 2  евакуаційні автобуси, що покращило процес евакуації та зробило його комфортнішим. Зараз внутрішні стандартні операційні процедури активно адаптовують до стандартів Європейського союзу. 

Коментарі

Позначки: