“Перші п’ять днів жили у бомбосховищі”: історія мами та немовля з Києва, які переїхали до Львова

Новини 13 Березня, 2022 965

"Перші п'ять днів жили у бомбосховищі": історія мами та немовля з Києва, які переїхали до Львова

У лікарню Першого територіального медичного об’єднання Львова госпіталізували немовля, яке народилось у Києві за кілька годин до повномасштабного вторгнення в Україну. Перший тиждень після пологів мама з малюком жили в укритті.

Про стан дитини повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

31-річна Наталія розповідає, ввечері 23 лютого у неї почались перейми. Жінка викликала “швидку”, втім народила ще не доїхавши до лікарні у машині. Вже на світанку почалася війна.

“Син народився 23 лютого о 22:10, а війна почалася о 5 ранку. Тоді ми почули перший вибух. Задзвеніли вікна в пологовому і ми зрозуміли, що щось не так. Я відкрила новини. В той день ми кілька разів спускалися у бомбосховище, а потім керівництво ухвалило рішення, щоб ми постійно там перебували. Вдень ми піднімалися, але ввечері спускались туди і ночували. Постійно були сирени. В той момент малюк не міг сам ні дихати, ні їсти, йому був потрібен особливий догляд”, — каже жінка.

П’ять днів мама з дитиною провели в бомбосховищі. Там новонародженого Макара охрестили. Коли стан дитини стабілізувався, Наталія вирішила переїхати у безпечніше місце.

У Львові породілля звернулася за допомогою до лікарів-неонатологів Першого ТМО Львова. Як повідомили у лікарні, у малюка діагностували жовтяницю.

“Через накопичення білірубіну у крові колір склер, обличчя та рук у нього набув лимонного кольору. Хлопчик перебував у стані середньої важкості. Малюку провели усі необхідні обстеження та надали відповідне лікування. Макар почувається краще й уже поїхав з мамою до бабусі з дідусем на Львівщині”.

За даними Мін’юсту, в Україні за час війни народилося понад 4 тисячі дітей.

Коментарі

Позначки: ,